کتاب «مهدویت در منظر امام خمینی (ره)»
مهدویت در منظر امام خمینی (ره) نوشتهی «ابوالفضل هدایتی» است که انتشارات عروج (وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)) چاپ اول آن را در سال 1387 در قالب 259 صفحه روانهی بازار نشر کرده است.
این کتاب در چهار بخش تلاش میکند طرح کلی خویش را در مورد مهدویت از دیدگاه امام خمینی(ره) با رجوع به بعضی سخنان ایشان و نوشتن تحلیل در این مورد تبیین کند.
گرچه این تحلیلها بر مطالب امام در مورد مهدی موعود سیطره انداخته اما نحوهی چینش و موضوعات مورد توجه نگارنده، خواننده را به پیگیری ادامهی مطلب میکشاند.
بخش اول این کتاب، سیمای مهدی موعود(عج) است که در سه فصل شخصیت، جایگاه و منزلت و در نهایت برنامهها و اقدامات امام مهدی(عج) بحث خود را پیگرفته است.
بخش دوم این مجموعه دوران غیبت حضرت مهدی (عج) نام گرفته که مباحث آن در فصلهای نیابت مهدی موعود(عج) و انتظار از نظر خواننده گذشته است.
بخش سوم این کتاب، قیام و ظهور مهدی موعود (عج) است که فصلهای تحقق آرمانهای پیامبران، حضرت مهدی و بعثت خاتم پیامبران، ویژگیهای عصر ظهور، مخالفت و تکفیر امام در عصر ظهور را شامل گردیده است.
بخش نهایی نیز پیوند امام مهدی(عج) با عاشورا و انقلاب اسلامی است که ذیل همخوانی قیام امام حسین(ع) و قیام حضرت مهدی(عج)، حضرت مهدی(عج) و انقلاب اسلامی مباحثی را مطرح کرده است.
در زیر بخشهایی از سخنان امام را در این کتاب میخوانیم:
همه آقایان بناى بر این بگذارند که کارهایشان را روى وظیفهشان عمل بکنند. خودشان را ببینند در یک جمهورى اسلامى؛ ببینند در یک مملکتى هستند که رأس این مملکت امام زمان- سلام اللَّه علیه- مراقبشان هست؛ مأمورهاى مخفى دارد؛ ملائکة اللَّه مأمورند، خودش را تحت مراقبت ببیند، بگوید که ما یک مملکتى الآن هستیم که یک مراقبى داریم معصوم، و ما تحت مراقبت هستیم، اعمالمان باید یک اعمالى باشد که یک وقتى به عرض ایشان رسید، راضى از ما باشد. در هر جا که کار میکنید، شما براى مسلمانها میخواهید خدمت بکنید.( صحیفه امام ج9 ص: 17و 18)
مهمّش این قدم است که محتواى یک مملکتى اسلامى باشد. هر جایش برویم در مملکت اسلامى رفتیم، نه اینکه وقتى رفتیم بازار، ببینیم بازار همان بازار و همان رباخورى و همان اجحاف و همان گرانفروشى بیجا و همانها، و بعد هم فریاد میکند که اسلام! بعد هم چراغانى میکنند! خیال میکنند با این میشود امام زمان را بازى داد! نمیشود. ( صحیفه امام ج9 ص: 18و 19)
قضیه ولایت فقیه یک چیزى نیست که مجلس خبرگان ایجاد کرده باشد. ولایت فقیه یک چیزى است که خداى تبارک و تعالى درست کرده است. همان ولایت رسول اللَّه هست. و اینها از ولایت رسول اللَّه هم میترسند! شما بدانید که اگر امام زمان- سلام اللَّه علیه- حالا بیاید، باز این قلمها مخالفاند با او. (صحیفه امام ج10 ص: 308)
انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است، و ما باید کوشش کنیم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پیدا بکند، و مقدمات ظهور ان شاء اللَّه تهیه بشود. ( صحیفه امام ج8 ص: 374)
ارزش دارد که انسان در مقابل ظلم بایستد، در مقابل ظالم بایستد و مشتش را گره کند و توى دهنش بزند، و نگذارد که این قدر ظلم زیاد بشود، این ارزش دارد. ما تکلیف داریم آقا! این طور نیست که حالا که ما منتظر ظهور امام زمان- سلام اللَّه علیه- هستیم پس دیگر بنشینیم تو خانههایمان، تسبیح را دست بگیریم و بگوییم «عَجّلْ عَلى فَرَجِهِ». عجّل، با کار شما باید تعجیل بشود، شما باید زمینه را فراهم کنید براى آمدن او. و فراهم کردن اینکه مسلمین را با هم مجتمع کنید. همه با هم بشوید. ان شاء اللَّه ظهور میکند ایشان. (صحیفه امام ج18 ص: 268)
امیدوارم که ان شاء اللَّه تعالى، به برکت آن آستان مقدس، جمهورى اسلامى همانطورى که تا کنون پیروزمندانه پیش رفته است، از این به بعد هم پیش برود و این جمهورى اسلامى باقى باشد با اسلامیت خود تا وقتى که، زمانى که به حضور بقیّة اللَّه این جمهورى مشرّف شود و مسائل را در خدمت ایشان حل کند. (صحیفه امام ج16 ص: 387)
ان شاء اللَّه، خداى تبارک و تعالى به شما کمک کند، همان طورى که تا کنون کمکهاى غیبى خداى تبارک و تعالى بوده است و این کشورى که کشور ائمه هدى و کشور صاحب الزمان- سلام اللَّه علیه- است کشورى باشد که تا ظهور موعود ایشان به استقلال خودش ادامه بدهد؛ قدرت خودش را در خدمت آن بزرگوار قرار بدهد که عالم را ان شاء اللَّه، به عدل و داد بکشد و از این جورهایى که بر مستضعفان میگذرد جلوگیرى کند. ( صحیفه امام ج14 ص: 308)